Nešto više o klubu i šahu

Šahovski klub Dama i Kralj djeluje na području Zagreba posljednjih 5 godina, brojeći preko 350 polaznika, od kojih se mnogi uspješno natječu na domaćim i međunarodnim prestižnim natjecanjima.

Kroz naše programe i treninge – djeci jačamo samopouzdanje, povećavamo koncentraciju, učimo ih samodisciplini i učenju iz vlastitih pogrešaka.

Programi za najmlađe (već od 5. godina) započinju kroz igru, druženje i didaktički pristup upoznavanja sa osnovama šaha, pa kroz odrastanje ili ovisno o dobu i predznanju djeteta – program stupnjevito prilagođavamo.

Članovi koji pokažu zanimanje, znanje i redovitost, ubrzo će se naći na natjecanjima gdje će imati priliku suočiti se s novim izazovima – a možda uz suradnju s domaćim i svjetskim velemajstorima uz rad, trud i zalaganje dostignu našeg svjetskog juniorskog i europskog seniorskog prvaka i velemajstora Ivana Šarića.

Startamo s upoznavanjem članova sa samom igrom – načinom kretanja figura kao i osnovnih pravila igre, a nakon savladanih osnova individualizirano potičemo razvoj strateškog pristupa analize situacije na ploči.

Upoznajte nas kroz kratku reportažu SP TV-a